A gombák jótékony hatásai

Ön ismeri gombák jótékony hatásait, tudja, mi mindent gyógyít a gomba? A legújabb táplálkozási ajánlásokat figyelembe véve hetente 25 dkg  gombát kellene  fogyasztani az élettani hatásaik
miatt.

A vadon termő gombák sok nehézfémet, kadmiumot, ólmot, higanyt képesek fölvenni, sokkal előnyösebb, ha bio termesztésből származó gombát fogyasztunk.

A gomba segíthet a betegségek megelőzésében, kezelésében is. A népi gyógyászatban már régen ismert és használt gombák hatékonyságát modern klinikai vizsgálatok is igazolták. Számos gombáról bizonyították már, hogy segíthet különböző betegségek  megelőzésében, kezelésében.

Talán az egyik legismertebb gyógyhatású gomba az „életelixírként” is  emlegetett shiitake. Az egyik leghatásosabb rákellenes vegyületet tartalmazza, emellett  hatékonyan csökkenti a magas vérnyomást, a koleszterinszintet, valamint immunerősítő hatással is rendelkezik.
Az egyszerűbb választás érdekében most összefoglaltuk Önöknek, hogy a számukra legmegfelelőbb terméket tudják kiválasztani.

 

Ön ismeri gombák jótékony hatásait, tudja, mi mindent gyógyít a gomba? A táplálkozási ajánlások szerint hetente 25 dkg gombát kellene  fogyasztani hatásaik miatt

 

Összeállította:
Szabó Nikolett
tudományos kutató

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Fontos! A törvény megkívánja, valamint kötelez is minket arra, hogy kiemelten felhívjuk figyelmét: „az étrendkiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére”. Az oldalon található információk, cikkek, leírások nem helyettesítik szakember véleményét! Minden esetben forduljon szakorvoshoz, betegség esetén! Oldalunk nem foglalkozik gyógyítással. Minden esetben kérje ki kezelőorvosa, gyógyszerésze véleményét, valamint figyelmesen olvassa el a mellékelt tájékoztatót, és mindenkor tartsa be a tájékoztatóban, vagy a termék leírásban ajánlott napi adagolást. Kérjük azt is vegye figyelembe, hogy az étrend kiegészítő élelmiszerek nem helyettesítik a vegyes táplálkozást és az egészséges életmódot! 

További cikkek