Energia szellemi frissesség

A fizikai és szellemi erőnlétünket több irányban támogathatjuk a gombák hatóanyagival. Szellemi fáradságnak nevezzük, amikor agyunk energia készletei kimerülnek. Ez sajnos az immunrendszerünk működésére is hatással van. Ide tartozik az úgynevezett krónikus fáradság szindróma is. Ezen kórképek erős munkahelyi megterhelés, vizsgaidőszakok után jelentkeznek.

A krónikus fáradság és kiégés hátterében nemcsak hiánytünetek, és lelki, szellemi kimerültség, hanem tartósan és rejtetten fennálló, zajló gyulladások is állhatnak. A fáradságnak többféle típusa lehet, azonban minden esetbe egyfajta vészjelzésként kell rá tekintenünk, amellyel a szervezet figyelmeztet a túlterhelés veszélyeire, általában életmódi tényezők állnak a hátterében, okozhatja alváshiány, mozgáshiány vagy túlhajszoltság. Ezen kórképek, tünetek enyhítésében a gombakivonatok hatóanyagai több szempontból is a segítségünkre lehetnek.

A poliszacharidok üzemanyagként szolgálnak az immunrendszer számára, valamint támogatják az egészséges bélflórát, hozzájárulnak az emésztőrendszer nyálkahártyájának regenerációjához, egyes hatóanyagaik támogatják a méregtelenítő szervek (máj, epe) működését.

Ehhez a témához kapcsolódó cikkeink:

Tetszett az oldal? Ossza meg másokkal is!