Hosszantartó kezelés utáni immunerősítés

Vannak olyan állapotok, amikor az immunrendszer és a szervezet az átlagosnál nagyobb támogatást kíván, ilyen esetek a hosszantartó kórházi kezelések vagy betegségek utáni rehabilitáció.

A betegségek kiváltó okai egyensúlyhiányt és zavarokat okoznak a szervezetben, amely összességében vezet a betegség tüneteihez.

A szervezetre nem csak a poliszacharidok gyakorolnak jótékony hatást, hanem a gombákban lévő egyéb enzimek és hatóanyagok is (pl. L-ergothianin, triterpének, ergoszterol stb.), melyeknek a nagy része még ismeretlen a tudomány számára.

A tudósok, legújabb kutatási eredménye is alátámasztja a gombák esetében a szinergia fontosságát. A gombakivonatok egy adott kombinációjának szinergikus hatása fokozhatja az immunsejt válaszokat, és végül elősegítheti, az immunrendszer fellendülését. Ez azt jelenti, tehát, hogy ha többféle gomba fajt kombinálunk, akkor egy sokkal erősebb immunválaszt válthatunk ki.

Ehhez a témához kapcsolódó cikkeink:

Reishi a természetben
Utak az egészséghez

Reishi, Te csodálatos!

Hogyan küzd a Ganoderma lucidum (Reishi, Pedcsétviaszgomba, Lingzhi) az öregedéssel, a betegségekkel, és a rákkal szemben. A Ganoderma egy aranybányának

Tovább olvasom »
lentinus-edodes
Utak az egészséghez

Tüdőrákos betegeknél is jótékony lehet a lentinán!

2018 júliusában a Cancer Research and Clinical Oncology szaklapban megjelent cikk célja a lentinannal kapcsolatos preklinikai és klinikai vizsgálatok, molekuláris mechanizmusok áttekintése.A LENTINAN a Shiitake gomba egyik poliszacharidja és az ezt tartalmazó Lentinan injekció klinikailag elfogadott gyógyszer…

Tovább olvasom »
Tetszett az oldal? Ossza meg másokkal is!