Szív és érrendszeri problémák

szívbetegségek és a rák kockázata megfelelő életmóddal módosítható. Minden falat, amit megeszünk, vagy kiegyenlíti a szervezet egyensúlyát, vagy a skála másik végére billenti a mérleg nyelvét.

A gombák tápérték (magas fehérje, esszenciális aminosav, rosttartalma), vitamin (B1, B2, B12, C és D2) és ásványi anyag (kálcium, magnézium, nátrium, foszfor kálium) tartalma több irányból támogatja a szív és érrendszer egészségét.

A Reishi gomba (Ganoderma lucidum, Pecsétviaszgomba) és Shiitake gomba többek között a koleszterinre gyakorolt hatásuk miatt előnyösek.

A pecsétviaszgomba rendszeres fogyasztása csökkentheti a vérnyomást, kitágítja és ruganyossá teszi az érfalakat, így mérsékli a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát. Ez a folyamat és a gomba magas germánium tartalma, sejtszinten javítják a szervezet oxigénellátását, jelentősen megnövelve a vér oxigénfelvevő képességét, ami hozzájárul a szervezet természetes méregtelenítési folyamatainak eredményességéhez.

Hatóanyagai elősegítik a megfelelő véráramlást, megelőzik a vérlemezkék összetapadását, ezáltal fogyasztásával csökkenthető a trombózis esélye. A gomba adenozin tartalma felhígítja a vérben és a vérplazmában található zsírokat, ez pedig szintén hozzájárul a vénák és az artériák tisztán tartásához, valamint javítja a szívműködést.

A Kínai hernyógombát hagyományosan szívbetegségben szenvedő betegek kezelésére használják, és kimutatták, hogy javítja a máj-, vese- és tüdőfunkciókat.

Ehhez a témához kapcsolódó cikkeink:

Reishi a természetben
Utak az egészséghez

Reishi, Te csodálatos!

Hogyan küzd a Ganoderma lucidum (Reishi, Pedcsétviaszgomba, Lingzhi) az öregedéssel, a betegségekkel, és a rákkal szemben. A Ganoderma egy aranybányának

Tovább olvasom »
Tetszett az oldal? Ossza meg másokkal is!