Szájon át a hatékony felszívódásért

Tudják-e, hogy a hatékony vizeletterápia a szájnyálkahártyáján keresztül történik?
Dr. Ryoichi Nakao M. D., a Japán M. C. L. Intézet elnöke a vizeletterápiás kongresszuson tartott beszédében a vizeletcseppek hatékonyságára a következő magyarázatot adta.

,,Bár a sajátvizelet-terápiát már több mint 4000 éve ismerik és alkalmazzák, mind a mai napig az a hiedelem tapad hozzá, hogy a vizelet összetevői között van valamiféle csodaszer, amely minden betegséget meggyógyít. A vizeletterápia hatékonysága ellenére a vizeletet nem tekintik valóságos gyógyszernek. Ehelyett-immunológiai kifejezéssel élve- a vizelet nem más, mint információs forrás az emberi testben fellehető betegségről. Amikor a vizelet elfogyasztásakor ez az információ visszakerül a testbe, a ,,karmester,, elemzi azt, és aktivizálja immunrendszerünket a megfelelő biológiai válaszlépés megtétele érdekében, amely a betegség meggyógyítása irányába hat,, A módszerről ne ítélkezz addig, amíg az életben legalább egyszer nem próbáltad ki! A vizeletterápia valószínűleg az egyik legrégebbi, ha nem a legősibb módja a betegségek gyógyításának.

Jakab István, egészség-be-fektető

Nem kell tudósnak lenni ahhoz, hogy rájöjjünk, hogy annak valószínűsége, hogy az ember valamikor meghal immár jó ideje stabilan 100 %. Ezt egészen biztos, hogy nem tudjuk elkerülni.

A jó egészség arra való, hogy képesek legyünk teljes mértékben kihasználni az időt, ami adatott. Arra való, hogy egész életünkben lehetőségeink szerint maximálisan funkcióképesek legyünk, hogy elkerüljük a megnyomorodást és a betegségekkel vívott fájdalmas, hosszadalmas csatározást.

Alapvetően két betegségcsoportot különböztethetünk meg:

  • az egyik csoport a gazdaságilag fejlettebb területekre jellemző: bőség betegségei (mértéktelen táplálkozás: rák (vastagbél, tüdő, emlő, leukémia, gyermekkori agytumor, gyomor, máj, cukorbetegég, szívkoszorúér betegség))
  • a másik csoport inkább a mezőgazdasági területeken fordul elő: szegénység betegségei (tüdőgyulladás, bélelzáródás, fekélybetegség, emésztőszervi betegségek, tüdőtuberkulózis, parazitafertőzések, reumás szívbetegségek, anyagcsere és hormonális betegségek)


Ahogyan egy fejlődő társadalom elindul a jólét felé, az emberek táplálkozási és életmódbeli szokásai megváltoznak. Az emberek nagy részénél kialakulnak a felszívódási problémák, így a hasznos és sokszor igen drága táplálkozás kiegészítőket sem váltják ki a tőlük várt hatást.

A béltraktus nemcsak az emésztésben és a kiválasztásban tölt be jelentős szerepet, hanem az immunvédekezésben is fontos funkciói vannak. Mivel legalább 400 m2-nyi felületű, a legnagyobb, a külvilággal kapcsolatban álló testfelületnek számít. A benne található bélbaktériumok száma 1014, ami egy átlagos súlyú felnőtt ember testtömegéből 6-8 kg-nyit tesz k!  Ezek a baktériumok nemcsak a bélrendszer helyi védekezésében, hanem az immunrendszer állandó „ébrentartásában”, egyes anyagcsere-folyamatok szabályozásában és néhány vitamin termelésében is közrejátszanak.

Az egyoldalú, helytelen táplálkozás, a rossz emésztés, a környezetszennyező anyagok, egyes gyógyszerek, allergiák és a tartós stressz jelentős fokban károsíthatja a normál flórát. Ez nemcsak a normálisan is jelenlevő bélbaktériumok mennyiségi és minőségi összetételét változtatja meg, hanem lehetővé teszi más kóros törzsek, gombák, élősködők elszaporodását is. Ha a mikrobiom érzékeny egyensúlya felbillen, több a firmicutes törzs, mint a bacteriodetes, előbb vagy utóbb emésztőrendszeri problémáik lesznek. Így alakulnak ki a mostanában egyre több embert érintő intoleranciák is. Ha nem megfelelő a mikrobiom, akkor az emésztés és felszívódás folyamata is károsodik. Súlyosabb esetekben a bélflóra és a nyálkahártya a legkülönfélébb külső hatások következtében megváltozhat, áteresztőképessége módosulhat. Ilyenkor a legáltalánosabb probléma, hogy szedik az általuk jónak gondolt vitamin, ásványi anyag komplexet vagy étrend-kiegészítőt, de nem jelenik meg a szervezet részéről az állapot javulás, ugyan olyan fáradékonyak, dekoncentráltak. Senki ne keseredjen, van megoldás!

Szervezetünk gyors és hatékony tápanyagellátása érdekében hoztuk létre a szájon át terméksorozatunkat.

Tény, hogy a szájon át történő felszívódás sokkal hatékonyabb, mint a tápcsatornán keresztül történő hasznosulás, ugyanis a tápanyagok gyorsabban szívódnak fel a száj bukkális nyálkahártyáján keresztül.

A szájüreget bő vérellátása és vékony epitheliuma viszonylag kis felülete ellenére is alkalmassá teszi különböző hatóanyagok felszívódására. A szájüreg pH-ja közel neutrális (pH 6), ahol az enyhén bázikus elektrolitok jelentős hányada disszociálatlan, így ezek lipoid-víz megoszlási hányadosuk alapján jól felszívódhatnak a szájüregből. Egy adott vegyület felszívódását elsősorban disszociációs konstansa határozza meg. 

A szájüregből felszívódó hatóanyagok azonnal a szisztémás keringésbe jutnak, nem úgy, mintha a bélből szívódna fel, amikor a portalis vénán keresztül először a májba kerül.

Míg a hagyományos kiegészítők a gyomrot is megterhelik, mivel nagyobb mennyiségű sósav teremésére van szükség a gyomorban, hogy a lebontás megtörténjen, az étrend-kiegészítő sprayk a készítményt közvetlenül a véráramba szállítják a bukkális membránon keresztül (belső arc) keresztül.

A nyelv alatti nagy felületű, vékony, jó vérellátású, vaszkularizált és nagy permeabilitású nyálkahártya kedvező környezetet biztosít főleg a vízoldékony anyagok gyors felszívódáshoz. Az egyenletes hőmérséklet és a stabil pH eredményeként a felszívódás kis változékonyságú, jól reprodukálható. Innen felszívódva a hatóanyagok közvetlenül a szisztémás keringésbe jutnak.

A hatóanyagok vérárammal való szállítását a molekulák fizikai, kémiai sajátosságai (így méretük, lipoid-oldékonyságuk) szinte egyáltalán nem befolyásolják. A vérkeringés másodpercek alatt a test legtávolabbi pontjára is eljuttatja a benne oldott anyagokat. Azok átjutása a kapilláris falán összehasonlíthatatlanul gyorsabb, mint a penetráció bármilyen formája más membránok esetében. Az átjutás ilyenkor a kapilláris-endothelben lévő intercelluláris csatornákon keresztül történik, hajtóereje a vérnyomás. Ez a hatás érvényesül például intravénás injekciók esetében.

A száj nyálkahártyán keresztül történő felszívódásnak elsősorban vízben oldódó hatóanyagok (poliszacharidok, flavonoidok és vízben oldódó vitaminok) esetében van létjogosultsága.

A svájci Pharmabase kutatóintézet vizsgálata szerint egy tizenkét hetes klinikai vizsgálat során a D-vitamin felvétele 67% -kal volt gyorsabb orális permetezéssel, mint a hagyományos tabletták használata. A felszívódás 127% -ra nőtt, ha az egyénnek kezdetben elégtelen szintje volt. 

A megalkotott új étrend-kiegészítő spray esetében régi álmunk teljesült, ugyanis a készítmény teljes spektrumú, nagy tisztaságú gyógygomba kivonatokat tartalmaz.

A gombakivonatok fő esetében különösen előnyös a szájnyálkahártyán keresztül történő felszívódás, ugyanis fő hatóanyagaik a poliszacharidok, melyek egyben az immunrendszerünk üzemanyagai. Külön említést érdemelnek a Pecsétviaszgomba értékes összetevői, melyek növelik a vér oxigénszállító kapacitását. Segítik a szövetek és a vér oxigén telítettségét. Ezáltal a fáradékonyág is sokkal gyorsabban csökken, de vérnyomás is gyorsabban helyre billenhet.
Szerves germánium tartalma a fejfájás gyorsabb csökkentésében játszhat jelentős szerepet.

Sportolók esetében a Cordyceps értékes összetevői hatékonyan befolyásolják az izommunkát. Mivel az összetevők már a szájnyálkahártyáján keresztül felszívódnak, a máj is tehermentesítésre kerül.

További előnye a készítménynek a szinergizáló hatás, amely azt jelenti, hogy a hatóanyagok egymás hatását felerősítve fejtik ki hatékonyságukat. Ez a szinergizáló hatás előhívja a belső orvost. A maximális immunitás védi és támogatja a szervezet öngyógyító képességét.

A megőrzött egészség nagyobb kincs, mint a legyőzött betegség!

Szabó Nikolett – tudományos kutató és Bell Barbara

 

Összeállította:
Szabó Nikolett
tudományos kutató

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Fontos! A törvény megkívánja, valamint kötelez is minket arra, hogy kiemelten felhívjuk figyelmét: „az étrendkiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére”. Az oldalon található információk, cikkek, leírások nem helyettesítik szakember véleményét! Minden esetben forduljon szakorvoshoz, betegség esetén! Oldalunk nem foglalkozik gyógyítással. Minden esetben kérje ki kezelőorvosa, gyógyszerésze véleményét, valamint figyelmesen olvassa el a mellékelt tájékoztatót, és mindenkor tartsa be a tájékoztatóban, vagy a termék leírásban ajánlott napi adagolást. Kérjük azt is vegye figyelembe, hogy az étrend kiegészítő élelmiszerek nem helyettesítik a vegyes táplálkozást és az egészséges életmódot! 

További cikkek