IV. 6. Bio folyékony gomba kivonatok az allergiás időszak átvészeléséhez

Naja Forest Bio gyógygombával az allergia ellen

A tüsszögés, csöpögő orr, könnyben úszó, viszkető szemek és légutak, irritáltság és kimerültség a szénanátha állandó kísérői.

Tavasztól őszig milliók és milliók szenvednek ettől a betegségtől. Komolyabb esetben ezeket a tüneteket köhögés, zihálás és nehéz légzés is kísérhetik. Égető viszketés, duzzanat és bőrpír, akár csalánkiütés is előfordulhat. A szénanátha a különféle virágporok okozta szezonális allergiás megbetegedések összefoglaló neve. A tavaszi szénanáthákat többnyire fák virágpora váltja ki, a nyáriakat különféle füveké, az őszieket pedig a gyomnövényeké.

Tehát mi is az allergia tulajdonképpen?

Egy „divatos” betegség, egy újkori nyavalya, mondhatjuk első ránézésre. És valóban, az utóbbi harminc évben drasztikusan megnőtt az allergiások száma a népesség körében. A fiataloknak már több mint az 1/3-a allergiás.

A káros környezeti hatások (pl.: UV sugárzás, levegő- és vízszennyezés, dohányzás, pollen, tartósítószerek, stressz) nagy mennyiségben szabadítanak fel szabadgyököket a szervezetben. Ezek felszaporodva, már jelentős számú egészséges sejtet károsíthatnak, azokba beépülve megakadályozzák természetes védekező-, megújuló hatásmechanizmusát.

Mi is történik bennünk allergia és gyulladás esetén?

Az esetek legnagyobb részében egy hisztaminnak nevezett anyag szabadul fel bennünk. Ez a hisztamin egy pici kis molekula, az egyik aminosavból, a hisztidinből képződik. Ez a hisztamin csak nagy mennyiségben ártalmas, ugyanis kis mennyiségben folyamatosan jelen van. A sejtek ezeken a hisztaminhoz is hasonló anyagokon keresztül tartják egymással a kapcsolatot, ha jelen van, akkor növeli a vérátáramlást például az erekben.

,,Általánosan elmondhatjuk, hogy ha valaki allergiában szenved, sokkal nagyobb eséllyel lesz egyre több mindenre érzékeny. A kezeletlen légúti allergiában szenvedő betegek igen magas százaléka (20-40%) az évek elteltével asztmás lesz. Ezért fontos a betegséget időben felismerni és kezelni, valamint törekedni az egészséges immunrendszer kialakítására. Sajnos az is megfigyelhető, hogy ha a szülő allergiás, a gyermeke 30% eséllyel lesz allergiás, azonban ha mindkét szülő allergiás, akkor a betegség kialakulásának az esélye akár már 50% is lehet.,,-mondja Szabó Nikolett tudományos kutató.

A gombák allergia esetén úgy tudják hatékonyságukat megmutatni, hogy a gyulladáskészség ne legyen olyan intenzív. Immunrendszer harmonizáló hatásuk van. Egy fajta RENDEZÉST hajtanak végre a szervezetben. Mind a prevenció, mind a kurtaív terápia, mind pedig a rehabilitáció szempontjából jelentősek.

A Reishi gombában található triterpenoidok olyan természetes vegyületek, melyek anti-allergikus hatással rendelkeznek, mivel gátolják a hisztamin felszabadulását.

Egy  klinikai vizsgálat során 2000 fő krónikus bronchitises beteget kezeltek Reishi gombával. Két héten belül a betegek 60-90%-ánál jelentős javulás mutatkozott, még az idősebb és asztmás betegek esetében is.

Az allergia hátterében immunrendszeri defektus áll, mely idült gyulladást idéz elő a szervezetben. A tünetek csak abban az esetben mérséklődnek, ha ez a gyulladás megszűnik. A Reishi gomba természetes gyulladáscsökkentő, mivel növeli vér oxigénszállító kapacitását. Segíti a szövetek és a vér oxigén telítettségét.

A Reishi gyógyító ereje nem kifejezetten egy-egy konkrét betegség gyógyításában teljesedik ki, hanem abban, hogy az immunrendszer támogatásával normalizálja a szervezet általános működését, és ezzel nagyban segíti a betegek állapotának javulását. Feltérképezi a szervezetben megbújó rejtett betegségeket és méreganyagokat és ellenreakciót indít a károsodott sejtek ellen.

Mandulagomba  béta-glükán és természetes D-vitamin tartalma jelentős. Egyfajta ,,üzemanyagként,, szolgál az immunrendszer számára, így rendezi a kóros immunológiai folyamatokat.

Összeállította:
Szabó Nikolett
tudományos kutató

2017.09.24
Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Fontos! A törvény megkívánja, valamint kötelez is minket arra, hogy kiemelten felhívjuk figyelmét: „az étrendkiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére”. Az oldalon található információk, cikkek, leírások nem helyettesítik szakember véleményét! Minden esetben forduljon szakorvoshoz, betegség esetén! Oldalunk nem foglalkozik gyógyítással. Minden esetben kérje ki kezelőorvosa, gyógyszerésze véleményét, valamint figyelmesen olvassa el a mellékelt tájékoztatót, és mindenkor tartsa be a tájékoztatóban, vagy a termék leírásban ajánlott napi adagolást. Kérjük azt is vegye figyelembe, hogy az étrend kiegészítő élelmiszerek nem helyettesítik a vegyes táplálkozást és az egészséges életmódot! 

További cikkek

Reishi a természetben
Utak az egészséghez

Reishi, Te csodálatos!

Hogyan küzd a Ganoderma lucidum (Reishi, Pedcsétviaszgomba, Lingzhi) az öregedéssel, a betegségekkel, és a rákkal szemben. A Ganoderma egy aranybányának

Tovább olvasom »