Miért lehet hasznos a ganoderma fogyasztása a kismamáknak?

A várandósság az egyik legszebb időszak egy nő életében, ezzel együtt az egyik legfelelősségteljesebb is. Sajnos a hazai tapasztalatok azt mutatják, hogy a kismamák felelősségérzetének fokozására még szükség van, ugyanis a legfrissebb hazai adatok szerint a kismamáknak csupán 40%-a változtat az étrendjén a terhesség ideje alatt, pedig a szervezet vitamin- és ásványi anyag szükséglete ezen időszak alatt jelentősen megváltozik.

Nagyon fontos, hogy a terhesség ideje alatt rendelkezésre álljon szervezetünk számára a megfelelő mennyiségű vitamin, ásványi anyag, nyomelem és aminosav, hogy a baba is megfelelően tudjon fejlődni és az édesanya se szenvedjen hiányt.

Másrészt az is nagyon fontos, hogy a kismama immunrendszere erős legyen, ne legyenbeteg és ne kelljen gyógyszeres terápiában részesülnie, hisz igen sok gyógyszerünk van, melyet nem lehet használni a terhesség folyamán. Nagyon sok gyógyszer alkalmazási előírásában benne szerepel, hogy csak mérlegelés alapján javasolják az adását. Így akkor járunk a legjobban, ha egészségesek maradunk!

Éppen ezek miatt nagyon jó lehetőség  lehet kis mennyiségű ganoderma gomba terhesség alatti fogyasztása. A Ganoderma lucidum tele van hasznos anyagokkal, így

  • vitaminok ( B1, B2, B3, B5, B6, B9, C-vitamin, D-vitamin),
  • ásványi anyagok (Na, K, Ca, Cl, Mg, P),
  • nyomelemek (cink, mangán, szelén, réz, vas, szerves germánium) és az
  • esszenciális aminosavak természetes forrása.

 

A benne lévő béta-glükán révén pedig az immunrendszerüket is támogatja. Az erős immunrendszerre nem csak a terhesség alatt van szüksége a kismamáknak, hanem a szülést követően, sőt a szoptatás alatt is. A Ganoderma lucidum gomba terhesség alatti használatát a nemzetközi szakértők is biztonságosnak tartják és javasolják.

Ezek mellet van még egy nagyon pozitív hatása a ganoderma gombának: a terhesség alatti hangulati változásokra is jótékony hatással lehet, hisz klinikai vizsgálati eredmény is bizonyítja, hogy az enyhe depressziós tüneteket és az ingerlékenységet képes hosszabb távon csökkenteni.

Nagyon fontos, hogy lehetőleg csak BIO körülmények között termesztett ganodermát fogyasszunk, melyben káros anyagok (pl. ólom, kadmium) nem fordulnak elő, vagy csak  elhanyagolható mennyiségben vannak jelen. A szabadon termő gombák a környezetükből mindent magukba szívnak, így nem lehet garantálni az összetételüket, épp úgy nem, mint a Kínából importált gombák esetében sem. A hazai gyógygomba termesztők közül a fülöpjakabi Gyöngyösi Sándor bioganoderma gombája kiemelkedik, hisz gombájának részletes analitikai vizsgálati eredménye rendelkezésünkre áll, így biztosak lehetünk benne, hogy  kiváló minőségű, a Biokontroll Hungária Kft. által folyamatosan minősített gyógygombát tudunk javasolni a kismamák számára, ráadásul mindezt nagyon kedvező áron!

FONTOS tudni, hogy terhesség alatt csak kis mennyiség bevitele lehet javasolt például egy enyhe hosszú kávé formájában, a terápiás dózisok (1 g/nap feletti) adása már veszélyesebb lehet, de itt sincsenek egyértelmű klinikai adatok erre vonatkozólag.

2017.09.25
Összeállította:
Szabó Nikolett
tudományos kutató
Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Fontos! A törvény megkívánja, valamint kötelez is minket arra, hogy kiemelten felhívjuk figyelmét: „az étrendkiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére”. Az oldalon található információk, cikkek, leírások nem helyettesítik szakember véleményét! Minden esetben forduljon szakorvoshoz, betegség esetén! Oldalunk nem foglalkozik gyógyítással. Minden esetben kérje ki kezelőorvosa, gyógyszerésze véleményét, valamint figyelmesen olvassa el a mellékelt tájékoztatót, és mindenkor tartsa be a tájékoztatóban, vagy a termék leírásban ajánlott napi adagolást. Kérjük azt is vegye figyelembe, hogy az étrend kiegészítő élelmiszerek nem helyettesítik a vegyes táplálkozást és az egészséges életmódot! 

További cikkek

A gombák szerepe az influenza megelőzésében
Tudástár

IV. 3. A gombák szerepe az influenza megelőzésében

A shiitake gomba immunrendszerünk bástyája. Egészségvédő hatása elsősorban szénhidrát-összetételében rejlik. Számos összetett szénhidrátot, poliszacharidot mutattak ki belőle – köztük a legjelentősebb a lentinán –, amely gátolja a baktériumok és a vírusok szaporodását.

Tovább olvasom »